07/24/14 04:10
(http://pik.bg)

Увеличиха задължителната такса за детските градини в Перник

Увеличиха задължителната такса за детските градини в Перник

Задължителната такса за детските гради в Перник скача от 5 на 20 лева, пише mirogled.com.

Това стана с решение на манипарламента днес.  За сметка на това обаче падат дневните разходи за храна.
По време на сесията бе направено предложение деца, които нямат възможност заради болест да не заплащат такса за времето,  в което не са посещавали детското заведение. От общината приеха изменението.
Увеличението се налага, защото от записаните 3103 деца, ежедневно посещават детските градини 1837. Над 50% от издръжката на детските градини представляват постоянните разходи като ток, вода, отопление, дезинфекция и други, които се заплащат задължително и не зависят от броя на децата. Ниската задължителна такса от 5 лева запазваше мястото на детето и даваше възможност то да не я посещава ежедневно, което води до недостиг на средства за издръжка.
За седмични групи в детските заведения освен задължителната такса вече ще се плаща и 1,80 лв. за храна на ден, за целодневните групи – по 1,30 лв, а за предучилищните групи – по 2,50 лв. За децата, които са полусираци, чийто родители са студенти или са нетрудоспособни пък се въвежда облекчение от 50%. Същото важи и ако майката и бащата са редовни студенти, за второ дете, настанени в същата детска градина, деца с вреждания и др.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване