07/25/14 07:22
(http://www.klassa.bg/)

Дъщерята на Путин да бъде изгонена от Холандия

 Кметът на холандското градче Хилверсюм Питер Бруртиес призова дъщерята на руския президент Владимир Путин – Мария, да бъде депортирана от страната. Това стана от ефира на холандско радио в сряда сутринта, съобщава вестник „Индипендънт”.

 

29-годишната дъщеря на Путин живее с гаджето си холандец в град Ворсхотен, провинция Южна Холандия, но това не е официално потвърдено, отбелязва вестникът.

 

Бруртиес предложил депортацията след катастрофата на малайзийския „Боинг 777” над Украйна, при която загинаха 298 души, от които 193-ма са холандци.

 

Малко по-късно Бруртиес коментирал в акаунта си в Туитър, че коментарът му не бил особено интелигентен и се извинил за него. Той се оправдал, че се е почувствал безпомощен и заради това е реагирал по този начин.

 

Междувременно първите

 

два самолета с тела от Донецк

 

кацнаха вчера в Холандия, където е ден на траур. В Айндховен вчера се очакваха още ковчези с тленни останки на жертви от полет МН17. Експерти ще се опитат да идентифицират жертвите на самолетната катастрофа, а след това ще бъдат предадени на близките им и погребани.

 

Ужасяващ шок са изживели някои роднини на жертви от МН17.

 

След катастрофата на малайзийския самолет, свален над Източна Украйна, скърбящи близки са опитвали да набират мобилните телефони на загиналите и някои от тях дори са получавали отговор – от непознати хора с гласове, звучащи като източноевропейци, съобщава холандският De Telegraaf.

 

В първите дни след катастрофата се появиха множество информации, че районът не е добре обезопасен и практически всеки има достъп до зоната с отломки на площ около 50 квадратни километра. Онлайн дори се появи снимка на въоръжен мъж, ровещ в багажа на мъртвец и поставящ пръстен в раницата си. Не липсваха дори и данни за трупове, които са били местени от неоторизирани за това лица.

 

Траурни церемонии

 

имаше и в Австралия. Над 1200 души изпълниха вчера катедралата “Свети Павел” в Мелбърн, за да почетат паметта на загиналите австралийци.

 

Премиерът на щата Виктория заяви, че е разговарял с роднини на някои от жертвите, които са изразили желание телата на близките им

 

да бъдат върнати в Австралия

 

възможно най-скоро.

 

Нова Зеландия ще изпрати трима полицейски служители в Холандия, за да помогнат в установяването на самоличността на жертвите, съобщиха местните органи на реда. Те вече са на път и ще работят в международния екип под ръководството на холандските власти в Хилверсум.

 

Малайзия също изпрати още двама съдебни експерти в Холандия. Те ще носят със себе си ДНК проби от роднини на жертви от Ем Ейч 17.

 

Проруските сепаратисти не са искали никакви услуги от Малайзия в замяна на предаването на черните кутии и тленните останки на жертвите, съобщи малайзийският вицепремиер Мухидин Ясин. По думите му премиерът на Малайзия Наджиб Разак успял да убеди бунтовническия лидер Александър Бородай колко е важно те да бъдат предадени.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване