07/25/14 10:34
(http://pik.bg)

ИЗВЪНРЕДНО! Първо в ПИК! Плевнелиев: Кредитните досиета на КТБ трябва да бъдат отворени! Трябва да се види къде са отишли парите и да се проверят офшорките!

ИЗВЪНРЕДНО! Първо в ПИК! Плевнелиев: Кредитните досиета на КТБ трябва да бъдат отворени! Трябва да се види къде са отишли парите и да се проверят офшорките!

"Казусът КТБ трябва да се разреши, трябва да се изведе докрай. Ще бъде огромна грешка , ако този проблем се забули. Българската държавност ще направи смел скок напред, ако истината за КТБ излезе на яве. Кредитните досиета на банката трябва да бъдат отворени. Трябва да се види дали има дупка в банката и къде са отишли парите. Трябва да се проверят офшорките". Това призова в извънредно изявление президентът Росен Плевнелиев.

„25 години ние не казваме цялата истина за принадлежността на политическия и обществения елит на страната към комунистическите тайни служби. Днес не бива да допускаме още веднъж същата грешка. Децата ни няма да ни простят, ако не отворим досиетата „КТБ“. Не трябва да превръщаме КТБ в новата златна мина за изнудване на политици. Ако се разкрие цялата истина за нерегламентирани връзки на прокурори, политици, общественици с КТБ, подмененият преход на България ще продължи за много години напред. Казусът КТБ е тестът за днес на българската държава“, категоричен е държавният глава.

"Най-важното е хората да са добре. В държавата трябва започне промяна. Трябва да накараме гражданите отново да повярват в нас", посочи Плевнелиев от трибуната на парламента.

"Докато изберем новото правителството, държавата трябва да се управлява добре, трябва да сме внимателни. От днес до 6 август институциите трябва да продължат да изпълняват отговорно своите задължение.

"Актуализацията на бюджета на държавата е сред най-важните задачи, които трябва да се решат през следващите дни. Наложителна е, за да има спокойствие и да се нормализира ситуацията в страната.

Призовавам депутатите от 42-то Народно събрание да внесат стабилност в банковата ситуация. Парламентът трябва да преодолее тази нестабилност", посочи Плевнелиев.

Показва се „_ART2692.jpg“

Показва се „_ART2591.jpg“

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване