07/25/14 07:16
(http://www.klassa.bg/)

Още два търга за „София Тех Парк”

 До края на тази година „София Тех Парк“ АД ще обяви обществената поръчка за оборудването на лабораториите. Това стана ясно вчера след церемонията първа копка на няколко обекта в научно-технологичния парк.

 

В момента се доуточнява с представителите на научните среди точната спецификация на оборудването, за да не се дублира и да се даде възможност да се участва по повече научно-изследователски проекти.

 

Също до края на годината трябва да тръгнат и търговете за изграждането на платформата за споделено ползване – база данни на различните лаборатории, които вече съществуват в консорциума от университети и институтите на БАН, и новите лаборатории.

 

„София Тех Парк“ се прави с идеята да даде отговор на нерешените проблеми по пътя на технологичните идеи и тяхната индустриализация и комерсиализация”, коментира председателят на ИКТ клъстера Петър Статев. По думите му всяка лаборатория решава конкретен казус.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване