07/25/14 15:29
(http://pik.bg)

Пламен Орешарски: Има проблеми във всички звена на здравната система

Пламен Орешарски: Има проблеми във всички звена на здравната система

Има слабости във всички звена на здравната система. Това заяви премиерът, в оставка, Пламен Орешарски при срещата си с представители на граждански и неправителствени организации, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Няма страна в света, която да събира данъци и осигуровки 100 на 100. Дори периодичните опити за проверка, показваха драматичен резултат – хоспитализирани на книга и реално хоспитализирани”, допълни още Пламен Орешарски.

Пламен Орешарски посочи, че в последната една година са съсредоточили повече усилия да стабилизират системата, а не да я реформират. Орешарски коментира и забавеното изработване на Закона за здравето, обяснявайки, че бавния процес на изработването е свързан с многото противоречия в сектора.

„Парите на касата са напълно самостоятелни и това е част от проблема. Касата се управлява на граждански принцип. Когато направят дефицит възниква въпрос защо търсят от държавата пари? Тук е голямото противоречие между държавата”, заяви Пламен Орешарски.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване