07/25/14 07:24
(http://www.klassa.bg/)

Самолет със 116 души се разби в Мали

 Самолет на авиокомпанията „Ер Алжери” със 116 души на борда – 110 пътници и 6 души екипаж, извършващ полет от Уагадугу, Буркина Фасо, за Алжир, Алжир, се е разбил на територията на Мали, съобщиха от авиокомпанията. Френските медии цитират източник от “Ер Алжери” е разказал, че пилотите били помолени да сменят курса поради намалена видимост и опасност от

 

сблъсък с друг самолет

 

който се движел по линията Алжир – Бамако, Мали. След промяната на курса контактът с екипажа бил загубен. Министърът на транспорта на Буркина Фасо Жан Бертен Уедраго заяви, че самолетът е поискал промяна на курса в 1.38 часа по Гринуич поради буря в района, а връзката е изгубена около 50 минути след излитането му.

 

Според алжирския премиер Абдел Малек Селал самолетът се е разбил на около 500 км от алжирската граница, а на борда му е имало хора от различни националности. Френските медии твърдят, че на борда е имало най-малко 50 французи. Противоречива е информацията за вида на самолета – според Ройтерс става дума за Ербъс А320, а според ИТАР-ТАСС испанската авиокомпания “Суифтеър” е собственик на самолета МакДонъл Дъглас MD-83, нает от “Ер Алжери” за полет AH5017. Говорител на „Суифтеър” твърди, че всички членове на екипажа на изчезналия самолет - двама пилоти и четирима членове на обслужващия персонал, са испанци.

 

Самолетът се е разбил в район между Гао и Тесалит, заяви пред агенцията генерал Коко Есиен, командващ мисията на ООН за стабилизиране на Мали. Представител на малийските летищни власти посочил, че за момента не може да се говори за катастрофа, а само за изчезване на самолета от радарите.Два френски изтребителя Мираж 2000 са излетели

 

от базата Н'Джамена в Чад

 

за да издирват останките от самолета, като следват предполагаемата траектория на машината.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване