07/26/14 11:49
(http://pik.bg)

Даниела Дариткова: Служебното правителство трябва да се справя и с банковата криза

Даниела Дариткова: Служебното правителство трябва да се справя и с банковата криза

Една дългоочаквана оставка стана факт тази седмица и тя е резултат на една сериозна и финансова, и политическа криза, и доказана невъзможност на това безпринципно управление да се справи със ситуацията в България. Това заяви в предаването „Метроном” на радио "Фокус"-Смолян депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. По думите й, това предопределя и предизвикателствата пред служебното правителство, защото нестабилната финансово-икономическа и политическа обстановка ще трябва да натовари това правителство и с други ангажименти. Освен с подготовката на изборите, те трябва да се справят и със стабилизирането на финансовото положение, с някои частични решения по отношение на банковата криза.

Д-р Дариткова припомни, че все още не е подписано и партньорството с Европейската комисия и това отново ангажира служебното правителство да се справи и с тези задачи, защото то има такава законова възможност и трябва да се случи, тъй като 2014 г. иначе ще се окаже нулева откъм европейско финансиране.

„Това, което е факт допълнително и с което искаме наистина да осигурим спокойно управление на това правителство, е необходимостта от актуализация на бюджета и президентът призова към такава актуализация и ние също сме заявили, че трябва да се признае финансовият крах, до който това управление докара България да се вземат мерки, за да се актуализира бюджета по параметрите, които касаят и националния бюджет и бюджета на НЗОК. Така ще може наистина да бъдат спокойни и пациенти, и лекари и всички граждани на България, че в следващите месеци, ще се осигури финансиране във всички сектори и няма да блокираме нито общините, нито икономическите субекти и ще имаме възможност за съфинансиране по европейските програми. Всичко това, което са нашите аргументи, за да искаме наистина актуализация на бюджета”, уточни още д-р Дариткова. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване