07/26/14 11:12
(http://pik.bg)

Депутатът Николай Апостолов от ГЕРБ: След оставката идва студеният душ

Депутатът Николай Апостолов от ГЕРБ: След оставката идва студеният душ

След радостта от подадената оставка, за съжаление идват студеният душ и солената сметка, които ни оставя това управление. Това каза депутатът от ГЕРБ Николай Апостолов, съобщи "Фокус". Според него тепърва ще излязат на бял свят поразиите, които това правителство на задкулисието, оставя на служебния кабинет и следващото правителство.

Апостолов коментира, че е важно обществото да разбере реалното състояние на държавата към момента, за да може да се обедини зад предстоящите тежки, но неизбежно необходими реформи. Той посочи, че парламентарната група на ГЕРБ настоява за цялостна актуализация на бюджета, предвид показателите, заложени в приходната част и отчета от тяхното изпълнение. Народният представител поясни, че обявеният фискален резерв от правителството "Орешарски" в размер на 8 млрд. лв. не е реален.

„Това е поредният популистки, пропаганден ход на това правителство в края на неговото управление, който ще бъде използван в предстоящата предизборна кампания, а след това и в годините, в които предстои на БСП да бъде в опозиция”, каза Апостолов. Депутатът акцентира, че в момента държавният дълг е малко на 4 млрд. лв. и ако бъде приспаднат от така посоченият от министър Чобанов фискален резерв се вижда, че остават реално 3,6 млрд. лв., което е под задължителния минимум. „Под риск са и едни 800 млн. лв. от приходите, като най-сериозният проблем е в митниците, където се очертава изпълнението да бъде около 250 млн. лв. от акцизи и още 500 млн. лв., които няма да влязат, поради контрабандата, която в момента не се контролира достатъчно добре”, заключи Апостолов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване