07/28/14 08:47
(http://pik.bg)

Мерджанов: Конгресът на БСП доказа, че сме най-демократичната партия

Мерджанов: Конгресът на БСП доказа, че сме най-демократичната партия

Конгресът показа, че БСП не е изпразнена от кадърни хора, които могат да предложат решение на проблемите в държавата. Стана ясно, че БСП е най-демократичната партия. Това каза в сутрешния блок на БНТ Атанас Мерджанов, председател на парламентарната група на БСП.

"Състезанието беше много оспорвано и честно. Фактът, че се стигна до балотаж и толкова малка разлика показва, че и двамата кандидати са били много достойни. БСП е достатъчно утвърден субект на европейската сцена. Това се дължи на Сергей Станишев. Усилията на новия председател трябва да бъдат насочени във вътрешната политика", коментира Мерджанов.

"Миков има богат парламентарен опит и познава структурите на БСП. Това ще му е от полза. Предимството на Миков е в партийния опит, който има. БСП е сега на ход и ние сме партията, която е най-в крак с времето", категоричен беше Мерджанов.

"Правителството е в оставка. Актуализацията на държавния бюджет е доста спорна и не е толкова необходима. Служебното правителство ще може да действа в добра обстановка. Същото важи и за следващото редовно правителство.

"БСП трябва да наложи определени корективи към отношението си с другите политически партии. Видя се, че цената на тройната коалиция беше платена от БСП. На евроизборите пак ние отнесохме най-много критики. Надявам се на 5 октомври да не е така", заяви още той. 


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване