07/28/14 20:37
(http://pik.bg)

Няма бедстващи и пострадали хора след зверския порой в Ямболско

Няма бедстващи и пострадали хора след зверския порой в Ямболско

На около 20 сигнала са се отзовали и пожарникарите и спасителите в района на Ямбол. Няма бедстващи и пострадали хора, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В района на град Тетевен и селата Голям Извор и Гложене е имало силни валежи, придружени с вятър. В резултат на дъжда е паднала скална маса в района на Воденицата, поради което пътят между Тетевен и село Гложене е временно затворен за движение. Реката, преминаваща през долната част на село Голям Извор, е излязла от коритото си и е заляла два моста.

Съоръженията не са срутени. На двете места са изпратени екипи на ОУПБЗН - Ловеч за отводняване на участъците, извършване на дейности по изрязване на дървета, клони и почистване на камъни от пътните платна. От община Тетевен е изпратена строителна техника за разчистване падналата скална маса.

Около 20 са постъпилите сигнали, свързани с наводняване на обекти и отстраняване на паднали дървета след силния дъжд, придружен от вятър и лека градушка в района на Ямбол. По-голяма част от сигналите вече са отработени. В момента екипи от пожарникари и спасители работят по отводняване на три адреса и по отстраняване на паднали дървета.

На два сигнала за отводняване на мазета са се отзовали екипи на столичната пожарна след падналия в София дъжд.

Към момента няма данни за бедстващи или пострадали хора.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване