07/29/14 12:22
(http://pik.bg)

Гинче Караминова от ГЕРБ: Дефицитът в пенсионната система е над 50 на сто

Гинче Караминова от ГЕРБ: Дефицитът в пенсионната система е над 50 на сто

"Освен в системата на здравеопазването има сериозни проблеми и в пенсионната система, заради спирането на пенсионната реформа, започната от предходното правителство, коментира Караминова. От началото на 2013 година започна плавно вдигане на възрастта и стажът за пенсиониране с цел да се обърне тенденцията на постоянно влошаване на държавната пенсионна система." Това каза на пресконференция депутатката от ГЕРБ Гинче Караминова. 

Дефицитът в тази система е над 50% и стабилно се влошава през годините, което ясно показва нуждата от спешни мерки за връщане на системата на пътя към финансова устойчивост. От началото на 2014 година, обаче, правителството в оставка спря тази реформа с чисто популистични мотиви и резултатите не закъсняха. Имаме ръст на новите пенсионери с над 40% за първите 6 месеца на 2014 година и ново нарастване на разходите за пенсии. От началото на годината до месец вай са отпуснати 25 хиляди нови пенсии, уточни Караминова. Тя допълни, че трябва да се предприемат сериозни мерки за стабилизиране на пенсионната система в страната.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване