07/29/14 15:50
(http://pik.bg)

Десислава Атанасова: Трябва да подкрепим усилията на НЗОК за повече пари

Десислава Атанасова: Трябва да подкрепим усилията на НЗОК за повече пари

Трябва да подкрепим усилията на членовете на НЗОК и на правителството да има повече средства в бюджета за здраве и те да обезпечат нормалното функциониране на здравната система. Това каза народният представител от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването в правителството на Бойко Борисов Десислава Атанасова при обсъждането на актуализацията на бюджета на НЗОК, съобщи "Фокус".

„Видно е отсъствието на здравния министър и аз моля тя да бъде поканена в залата. Беше добре да е в пленарна зала, за да заяви своята позиция. В зала присъства само финансовият министър, здравният го няма и като че ли нейното присъствие дори не е необходимо”, заяви Атанасова.

По нейните думи констатацията за необходимостта на актуализацията не е днес, нито отпреди месец, а отпреди година, когато е бил приеман бюджетът на НЗОК. „Тогава всички, които имат отношение към здравния сектор, напомняха, че има необходимост от повече средства за Здравната каса. Липсва адекватен контрол по разходване на средствата в НЗОК. Ситуацията налага да се вземат решения, така че да се гарантира, че в България лечебните заведения ще продължат да работят, когато 42-то Народно събрание ще бъде в историята. Апелирам в изказванията да има по-малко политика за това къде е отишъл онзи милиард и 400, за това какво се е случвало преди една година, защото проблемите вълнуват цялото ни общество”, посочи Десислава Атанасова.

Депутатът от ГЕРБ Кирил Добрев заяви: „Коя е причината за повишените хоспитализации, които наблюдаваме всяка следваща година? Тъй като е неформирана като цяло системата на здравеопазване, на ниво доболнична помощ е слабо развито лечението на болните хора в дома”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване