07/29/14 14:10
(http://pik.bg)

Задържаха двама мъже, изнудвали столичанин да им прехвърли имот

Задържаха двама мъже, изнудвали столичанин да им прехвърли имот

Столични полицаи задържаха двама мъже за изнудване, съобщиха от пресцентъра на МВР. Разследването започнало, след като 40 – годишен мъж подал жалба в столичната дирекция на 23 юни. В нея разказвал, че двама мъже го заплашили и изнудвали да им прехвърли собствеността върху имот в жк. „Люлин“ , притежание на трето лице. Тъжителят казал, че познава авторите на заплахата с малките им имена. По случая било образувано досъдебно производство.

Веднага започнало разследване за установяване на факти и обстоятелства по случая. В резултат на проведени оперативно-издирвателни действия било установена самоличността на мъжете - Д.Т./54 г./, Димата, роден в Грузия, със словенско гражданство. Оказало се, че до 2011г. той имал забрана да влиза в страната ни. Другият - М.К./44 г./, Мишо, е софиянец, криминално регистриран за отвличане, принуда, разпространение на акцизни стоки без бандерол, лъжесвидетелстване, измама.

При проведените допълнителните оперативно-издирвателни действия двамата били задържани на 24 юли. След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура на Д.Т. и М.К. са повдигнати обвинения за престъпление по чл.213 а от НК и мярката им била удължена на 72 часа. Софийският районен съд постановил постоянна мярка за задържане на двамата мъже.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване