07/29/14 09:45
(http://pik.bg)

Огнян Златев: Не е проблем, че не сме излъчили кандидат за еврокомисар

Огнян Златев: Не е проблем, че не сме излъчили кандидат за еврокомисар

"Това, че България все още не е излъчила своя кандидат за еврокомисар, не бих казал, че е проблем, тъй като, някъде около половината страни-членки само са съобщили официално своите номинации", казва в интервю за "Фокус" ръководителят на Представителството на Европейската комисия в София Огнян Златев.
Според него, в различните страни-членки има различни практики как точно се излъчва националният комисар. Освен това в някои от страните-членки тепърва предстоят избори есента и на базата на резултатите от тези избори ще има номинация от тази държава. С оглед на тези предпоставки, според Огнян Златев, това, че България все още няма излъчен кандидат за еврокомисар не представлява проблем или забавяне и излизане извън нормите.

„Това, което е важно, това, което всички очакваме, е да има излъчена достатъчно силна кандидатура, зад която да застане и българското правителство, и българските политически сили. Това е важно”, допълни Огнян Златев. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване