07/29/14 18:27
(http://pik.bg)

Румен Гечев: Не ние бламираме кабинета, а той – нас с внесения проект за актуализация на бюджета

Румен Гечев: Не ние бламираме кабинета, а той – нас с внесения проект за актуализация на бюджета

Актуализацията на бюджета не е необходима по икономически причини, това не е само мнение на БСП, а на водещи експерти от ляво и от дясно.

Това каза пред Би Ти Ви Румен Гечев. Според него, една такава крачка е да бъде даден на ГЕРБ празен чек, който те преди изборите ще попълнят с каквато искат сума, с което социалистите няма да се съгласят. Правителството не ни попита за бюджета и затова не можем да подкрепим предложената от него актуализация, допълни Гечев. Той посочи, че БСП ще направят всичко, включително и процедурни хватки, за да не се стигне до гласуване на проекта.

„Свидетели сме на съюз между ГЕРБ и ДПС по този много важен въпрос, не ние бламираме правителството, а то - нас с внесеното си предложение”, завърши Гечев. 

В момента в пленарна зала председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев представя предложението на правителството за актуализацията на бюджета.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване