07/29/14 06:22
(http://www.klassa.bg/)

"Уолстрийт" счита санкциите срещу Русия за неясни

Водещи американски банки и големи компании, които се занимава с търговия на ценни книжа, изпитват трудности за спазването на режима на санкции, въведени от Вашингтон спрямо Русия във връзка със събитията в Украйна.

Специалисти в някои американски банки и брокерски компании, отговарящи за спазването на закона, считат въведените санкции недостатъчно ясни. Освен това финансовите институции се опасяват, че погрешка може да нарушат тези санкции, което веднага ще доведе до наказателни мерки от регулаторите. На 16 юли САЩ въведоха допълнителни санкции срещу Русия във връзка със ситуацията около Украйна.

В черния списък бяха включени компанията "Роснефт" и "НОВАТЕК", както и Внешекономбанк и Газпромбанк. Санкциите лишават компаниите от достъп до "ново финансиране", като се уточнява "дългосрочно", над 90 дни, което премахва и възможността да се получат съответно банкови кредити в САЩ. В същото време не се забранява на техните американски партньори да поддържа с тях други делови отношения и да осъществява други финансови транзакции.

Заедно с това САЩ не блокират активите на компанията, а само ограничават достъпа й до американските пазари. На 17 юли управлението за контрол на чуждите активи към министерството на финансите на САЩ проведе телефонен брифинг за няколкостотин представители на финансови компании на тема спазване на санкциите. Някои въпроси така и не бяха изяснени като например кои сделки би следвало да се считат за дългосрочни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване