07/30/14 10:39
(http://pik.bg)

ГЕРБ - Шумен: БСП използва полицията като частна фирма

ГЕРБ - Шумен: БСП използва полицията като частна фирма

Недопустимо е полицията да се използва като частна фирма, която да задоволява прищевките на областния председател на Младежкото БСП Анатоли Стоянов. Това се казва в декларация, разпространена в медиите от ПП ГЕРБ-Шумен, предаде Дарик.

„Ние от Политическа партия ГЕРБ остро осъждаме действията на ръководството на Областната дирекция на МВР - Шумен. При положение че Министерството на вътрешните работи изпитва недостиг от близо 150 млн. лв. и страда от хроничен недостиг на гориво, това е абсолютно недопустимо", се уточнява още в документа. От ГЕРБ-Шумен уверяват, че полицаи са били изпращани, за да издирват и проверяват къде се намират лица, които са в отпуск поради временна неработоспособност и заявяват:

„Действията на ръководството на МВР злепоставят редовите полицаи и ги принуждават да изпълняват политически поръчки. Има граници, преминаването на които поставя под заплаха гражданския мир.

Подобно поведение разрушава държавността, поради което призоваваме действията за сплашване на мирни граждани незабавно да престанат". Часове по-късно във връзка с публикуваната декларация от МВР-Шумен обясниха, че на 24 юли при тях е постъпило искане от ръководителя на ОПС - Шумен при Регионално управление Североизточен район на „Български пощи" за установяване адреса по местоживеене на техен служител, като при изпълнение на функционалните им задължения вчера полицейски служители от РУ на МВР - Шумен са видели лицето на адреса на родителите му в село Студеница.

„Спрямо лицето не са извършвани оперативно - издирвателни мероприятия", категорични са от полицията в града.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване