07/30/14 08:11
(http://pik.bg)

Жельо Бойчев: ГЕРБ иска увеличаване на дълга ни с 3.4 милиарда лева

Жельо Бойчев: ГЕРБ иска увеличаване на дълга ни с 3.4 милиарда лева

Няма никаква нужда да бъде актуализиран бюджета, положението не е трагично и няма смисъл да се вдига държавния дълг с 3.4 милиарда лева. Това каза в студиото на Нова телевизия Жельо Бойчев.Според него, истинската причина за исканата актуализация е за да се покрият задължителните по закон депозити до 200 000 лева и затова подкрепилите проекта могат да бъдат определени като „Коалицията на КТБ”.

Не се знае дали банката ще бъде обявена в несъстоятелност, никой не знае какво е истинското положение на нещата там, каза още Бойчев. Според него, парите в Гаранционния фонд ще стигнат, защото има начин те да бъдат увеличени, без да се ползват държавни пари.

Според него, ГЕРБ и ДПС са искали „банкова ваканция” и смяна на шефа на БНБ именно с такава цел – да се покрият загубите на поставената под специален надзор банка с държавни пари.

Бойчев смята, че мотивите на правителството за актуализация са напълно политически и това не е приемливо. „Последният месец сме свидетели на един истински обир на държавата”, допълни депутатът. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване