07/30/14 08:47
(http://pik.bg)

Онкоболен съди България за 25 000 евро

Онкоболен съди България за 25 000 евро

28-годишен онкоболен мъж от Асеновград съди държавата за 25 хиляди евро заради отказ да поеме лечението му в чужбина. Тъй като младият мъж буквално е бил отписан от родните лекари, се принуждава да търси изход в друга държава. Намира лекари в Испания, които успяват да го излекуват, но на непосилна за семейството му цена. Затънал в дългове за операцията, спасила живота му, сега трябва да плати още 25 хиляди евро за спешна ваксина, защото сумата за нея му е отказана от Здравното министерство, стана ясно от репортаж в Нова телевизия.

Животът на Николай се преобръща, когато преди три години чува страшната диагноза “рак на дебелото черво“. Спасението идва след операция в частна клиника в Испания. В испанската клиника Николай претърпява четири операции и 13 химиотерапии. Слагат му и специални ваксини, за да не се завърне болестта отново.

Цената за спасения му живот обаче е непосилна - 150 хиляди евро. Баща му починал преди 18 години от рак. Майка му продава цялото семейно имущество, дори и жилището им и заедно с парите от дарения и благотворителни инициативи успяват да съберат 100 хиляди евро, които превеждат на клиниката.

Сега на всеки три месеца Николай трябва да пътува до Испания за профилактични прегледи, а те струват около 2 хиляди евро. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване