07/30/14 20:32
(http://www.klassa.bg/)

Правителството прие решение за концесията в Банско

 На последното заседание правителството в оставка е взело решение за уточняване на територията на концесионния договор на фирмата "Юлен", която стопанисва ски съоръженията в Банско, съобщи БНР.

Вицепремиерът в оставка Даниела Бобева не можа да каже дали територията се увеличава.

"Във връзка с препоръките на Сметната палата най-накрая уточняваме територията, върху която се извършва дейността на дружеството, като увеличаваме веднъж и половина концесионната такса. Ние никога не сме бягали от отговорност. Така че решенията ни - до последния момент си носим отговорност за тях", каза Бобева.

Още пролетта миналата година в МОСВ бяха създадени няколко работни групи във връзка с възникналия казус със ски зона Банско в Пирин. Проблемите започнаха с официално заявеното намерение на община Банско - акционер в "Юлен", за промяна в Плана за управление на Национален парк "Пирин", предвиждаща и изграждане на нови ски съоръжения.

Същевременно Сметната палата публикува през април свой одитен доклад, с който констатира, че държавата не е контролирала ефективно концесията и в МОСВ не са създадени условия за адекватен контрол по изпълнението на концесионния договор.

Това предизвика острата реакция на природозащитници, които инициираха множество прояви в защита на природния парк, както и на местните жители, които се обявиха за икономическо развитие на района.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване