07/30/14 11:21
(http://pik.bg)

Психолози ще работят със семейството на деца, подпалили възрастна жена

Психолози ще работят със семейството на деца, подпалили възрастна жена

Психолози ще работят със семейството на децата, които подпалиха възрастна жена в Разградско в края на миналата седмица, съобщи Росица Бончева, директор на Дирекция „Социално подпомагане’’  в Разград.

Двамата братя на 13 и на 10 години проникнали в дома на 89-годишна старица в кубратското село Беловец и подпалили дрехите, с които жената била облечена, след което избягали. Росица Бончева допълни, че случаят е малко по-различен и в мерките, които ще се предприемат ще вземат участие органите на полицията, Детска педагогическа стая местната комисия за борба с противообществените прояви и социални работници.

Психолозите ще разговарят както с двете момчета, така и с техните родители. Целта е превантивна, да се предотвратят бъдещи такива инциденти, уточни Бончева. Тя допълни, че по информацията, с която разполага децата имат и други такива прояви. „Родителите на децата са социално слаби, но това няма отношение към възпитанието. Явно те немогат да се справят с поведението на двете момчета и ще трябва да се намесят други органи’’, каза в заключение директорът на Дирекция „Социално подпомагане’’. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване