07/30/14 14:15
(http://pik.bg)

Цветлин Йовчев: Повече от два пъти намалихме подслушванията

Цветлин Йовчев: Повече от два пъти намалихме подслушванията

Трудно е в няколко минути да говорим за всичко, което направихме. Всичко, което беше заложено в програма, беше изпълнено на 100%. Това заяви в Министерски съвет министърът на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев. „На първо място, искам да се спра на реформите в сектор „Сигурност” - трансформирането на ГДБОП в ДАНС и новият Закон за МВР. Деконцентрацията на власт и постигане на гаранции затова, че възможностите за налагане и упражняване на политически натиск върху дейността на силовите структури, е намален значително”, посочи Йовчев. „Никой няма да е в състояние да наложи контрол върху разследванията, върху подслушванията и да влияе върху процеса на разследването, протичането на това разследване и резултата. Мисля че това е много сериозно демократично постижение”, подчерта още той.

На второ място Цветлин Йовчев посочи, че имаме много по-високи гаранции за законност. „Проверка установи, че имаме стотици случаи, в които няма достатъчно основание и не са спазени всички изисквания за прилагане на силови средства при провеждане на операции със задържане на хора”, обясни той.

„Повече от два пъти намалихме подслушванията и има вече ясни гаранции за това, че повече обществото няма да има съмнение дали технически средства за подслушвания се използват неправомерно”, каза още Цветлин Йовчев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване