07/31/14 08:42
(http://www.dnevnik.bg/)

ГЕРБ били направили всичко възможно актуализацията да се случи


Актуализация на бюджета трябваше да има, но не на всяка цена, която ГЕРБ трябваше да плати. Направихме всичко възможно актуализацията на бюджета да се случи. Не сме виновни обаче за това, че има непреодолими противоречия в управляващата коалиция. Това заяви в сутрешния блок на "Нова телевизия" депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева във връзка с отказа на партията да участва в актуализацията на бюджета. 

"Коалиция за България" мина всякакви граници и този тон на конфронтация при обсъждането на бюджета бе зададен от Атанас Мерджанов. Стигна се единствено до остро политизиране, пришиване и твърдения за налични връзки и бъдещи коалиции. Нещо, което не съществува. "Атака" напусна парламента, между "Коалиция за България" и ДПС диалог към този момент няма. ", допълни Цачева.  

По думите й обществото помни повече, отколкото помнят представителите на "Коалиция за България". "Защото не Бойко Борисов се е целувал на Орлов мост и в конгресната зала с Пламен Орешарски", подчерта Цачева.

Тя потвърди вчерашната заявка на ГЕРБ, че повече няма да влиза в парламента. "След като от "Коалиция за България" твърдят, че оставят държавата в цветущо състояние, нека те да се обясняват с българските граждани", каза Цачева. Тя допълни, че дупката в бюджета към този момент е близо 1 милиард. "От държавния бюджет за подкрепа на банките са нужни 1.2 милиарда, които ще паднат от резерва. Като се има предвид, че в него има 700 милиона, които са неправилно поставени като евросредства, към този момент резервът е много малко над санитарния минимум", обясни депутатът от ГЕРБ.  В тази връзка по думите й няма да има пари за гарантираните влогове. Според Цецка Цачева сега на ход е служебното правителство и банкерите. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване