07/31/14 17:16
(http://pik.bg)

Кметица спаси болно щъркелче

Кметица спаси болно щъркелче

Болно щъркелче бе спасено от кметицата на пернишкото село Извор Мария Манова, съобщи mirogled.com. Пернатото било открито от жители на населеното място. То било паднало от гнездо в ливада под електрически стълб.

Хората занесли щъркелчето при кмета. Манова се обадила на групата на енергото в Радомир. От там незабавно пристигнал екип, който качил обратно в гнездото птичето.

„Птичето беше малко, още човката му беше черна, но вероятно е болно, защото големите щъркели го избутали от гнездото още същата вечер“, разказа Мария Манова. Тя съобщила в РИОСВ Перник за изхвърлената птица и я приютила в дома си за едно денонощие.
„Опитах се да го нахраня, но то или беше болно, или уплашено и нищо не яде. Във вторник след обяд дойдоха от РИОСВ и го прибраха. Казаха, че ще го закарат в София в лечебницата за птици в София“, обясни Манова пред медията.

При буря през юни щъркелово гнездо падна от скарата на ел. стълб. Малките не оцеляха, но от енергото възстановиха стоманената решетка и върнаха гнездото на мястото му.

Само преди месец Мая Попова в Джерман спаси 4 лястовичета. Те вече пораснали и изхвръкнали.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване