07/31/14 11:47
(http://pik.bg)

Маргарита Попова: Трябва национално съгласие за актуализацията на бюджета

Маргарита Попова: Трябва национално съгласие за актуализацията на бюджета

Ако е необходимо, всяка седмица ще се свиква Консултативен съвет, но трябва са се борим и да търсим националното съгласие по важни въпроси като актуализацията на бюджета. Това коментира пред журналисти вицепрезидентът Маргарита Попова, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна.

Според Попова, въпроси като актуализацията на бюджета, теглене на нови заеми и сключване на договори, които се третират ратификационно в Народното събрание, трябва да се обсъждат много внимателно и мястото за тяхното обсъждане е първо в парламента, където трябва да се търси партийно политическо съгласие. Второто място, където се търси такова съгласие на много високо ниво, това е Президентската институция по време на Консултативен съвет.

Според вицепрезидента - свързването на актуализацията на бюджета и тегленето на заеми с конкретна управленска програма е логиката на въпроса.

“А не така, за всеки случай да имаме повече пари, този отговор не убеждава интелигентния човек. Трябва да се търси съгласи и когато то е видимо невъзможно, да бъде намерена пътечка то да бъде потърсено. Едва тогава, на основата на съгласие, на подписан документ, приета декларация – нека да се види кой е “за” и кой е “против” с конкретни аргументи. Аз не знам защо ще се искат заеми само превантивно, не се обяснява достатъчно конкретно и ясно за какво го правим”, каза още Маргарита Попова. Според нея - свързването на днешната ситуация и обвързването й е със ситуацията от 1996 – 1997 година, с правителството на Стефан Софиянски, е фактическа и тактическа грешка.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване