07/31/14 12:52
(http://noresharski.com/)

Протестна мрежа разкрива начин за незаконно финансиране на България без цензура

Протестна мрежа предоставя на Главния прокурор данни и факти разкриващи един от конкретните методи, по които незаконно се финансира ПП „България без цензура“.

Николай Бареков не може да дари повече от 10 000 лв. на партията си за една година. За да избегне забраната и да финансира политическата си формация със стотици хиляди, той ги дарява на собственото си НПО – Гражданско сдружение „България без цензура“, което е с идеална цел и няма право на политическа дейност. Създаденото сдружение сформира платформа „Евромайки“, която в последствие става женска организация към партията на Бареков.

По този начин „новият политик“ се опитва да заобиколи буквата на закона – НПО-то е с идеална цел и няма право на политическа дейност и съответно няма право и да финансира политически формации. Това е грубо погазване на правото и при бездействие от страна на институциите този метод може да се превърне в трайна практика, използвана от всички партии.

Новите данни допълват сведенията, които бяха предоставени на Главния прокурор на 20.05.2014 г. (можете да ги откритете тук) и потвържават позицията на Протестна мрежа, че Прокуратурата трябва да поиска разпускане на партията и НПО-то на Николай Бареков.

В сигнала се съдържат и данни от проведени журналистически разследвания за нарушаване на изборното законодателство от ПП „България без цензура“. Сигналът е допълнение към подадения на 25 февруари от името на 13 граждани (активисти на „Протестна мрежа“) сигнал с данни и факти относно Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков.

Пълния текст на внесения в четвъртък документ в PDF можете да изтеглите от тук.

evromaiki

Как Бареков финансира партия „България без цензура“

The post Протестна мрежа разкрива начин за незаконно финансиране на България без цензура appeared first on Noresharski.com.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване