07/31/14 06:12
(http://www.klassa.bg/)

Путин става Герой на Русия

 Група журналисти от руския Далечен изток предложиха президентът Владимир Путин да получи званието Герой на Русия, информира вчера в. „Росийская газета”. Изданието публикува отворено писмо на пишещите братя, които се обръщат към Народния фронт да подкрепи инициативата им.

 

Според журналистите на държавния глава трябва да бъде присвоено  високото отличие „за съхраняване целостта на Русия, за издръжливост и непоколебимост в отстояване на интересите на страната”.

 

Кореспонденти от Сахалин пък предлагат Путин да бъде признат за народен генералисимус, обясни авторът на идеята редакторът от в. „Московски комсомолец в Хабаровск” Константин Пронякин. Званието Герой на Русия се присвоява за заслуги пред държавата и народа, свързани с извършването на геройски подвиг. Отличието е придружено с медал „Златна звезда”. Пресата припомня, че Путин е носител на редица държавни награди, като юбилеен медал „В памет на 300-годишнината на Петербург”, „70 г. Въоръжени сили на СССР” и др. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване