07/31/14 22:39
(http://pik.bg)

Туристите намаляха в Родопите

Туристите намаляха в Родопите

Ежедневните валежи през лятото оказват влияние върху туризма в Родопите и засега хотелиерите отчитат по-ниска посещаемост, спрямо същите летни месеци през миналата година. Това каза председателят на Регионалната туристическа асоциация „Родопи”, Пантелей Мемцов, съобщъвъ "Фокус". По думите му, тенденциите са такива, че нещата вървят към по-добро, но заради лошото време хората все още не предприемат масово да прекарат отпуските се на планина. Според Мемцов, добър старт е, че в началото на август се провежда поредното Гайдарско надсвирване в село Гела и то е както добра реклама на региона, така и повод да има туристопоток, който ще е доста по-голям от обичайния през уикенда.

Председателят на РТА „Родопи” изрази надежда времето през август и септември да е по-добро и да има повече туристи в Смолян, Пампорово и околните населени места, развиващи туризъм. Засега туристите, посещаващи Родопите през това лято са предимно българи, като има и чужденци, но са епизодични и няма масовост като през зимата. Цените за настаняване в Смолянска са достъпни, а нивото на услугите е добро. Най-евтино е в къщите за гости по малките населени места, където нощувката започва от 10 лв. Във висококатегорийните хотели през лятото цените са около 30 лв., в които се включва нощувка, закуска, вечеря и ползване на екстри в четиризвездни хотели в Пампорово.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване