07/31/14 19:20
(http://www.klassa.bg/)

Тържествено откриване на първата от над 50-те исторически табели, замислени да дадат душа на софийските улици

 Утре, 1 август, от 11 часа  на площада пред паметника на Васил Левски в София, ще се състои тържествено откриване на първата историческа табела, част от съвместния проект на общността „ЗаБългария”, сдружение „Българска история” и Столична община под наслов „Нека дадем душа на българските улици”.

 

 

Проектът стартира в края на 2012 година. Идеята му е да бъде отдадена почит и да се припомни за делата на значими личности и за събития от българската история чрез поставяне на исторически табели на възлови места в столицата.

Информацията на табелите ще съответства на имената на съответните локации, кръстени или свързани с исторически личности или събития.

До този момент над 50 са улиците, за които има изработени табели.

 

Ние, екипите на „Българска история” и „ЗаБългария”, имаме удоволствието да Ви поканим да присъствате и да отразите събитието, чиято всеобща полезност, резултат от усилията ни по реализацията на проекта, се надяваме да получи медийност и да срещне подкрепата и вниманието на колкото се може повече българи. Не само в София. Надеждите ни са в близко бъдеще инициативата да разшири мащаба си, защото един от обединяващите всеки народ  фактори е именно историята му, която не бива да тъне в забрава.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване