07/31/14 19:36
(http://pik.bg)

Янка Такева: Не вярвам, че нашите деца са глупави

Янка Такева: Не вярвам, че нашите деца са глупави

"Не вярвам, че нашите деца са глупави. Ние имаме златни медали, сребърни медали, особено златни, на първи места сме в света. Защо пък да не ни изкарат, че сме най-глупавата нация? И в образованието, и в тези международни изследвания всичко е политика. " Това каза председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, във връзка с идеята на Общността за демократично образование в България да се създаде демократично училище, пише "Фокус".

„Ние в Европейския комитет дискутираме по тези проблеми как и по какъв начин се справят с тези международни изследвания”, допълни Янка Такева. По повод изказването на световно известния визионер Яков Хехт, че образованието започва там, където отговорите не могат да бъдат намерени в Google, тя заяви, че той е много прав. „Винаги в тези случаи цитирам училището, което е в т.нар. Силиконова долина в САЩ. Нито един специалист от ИТ общността не оставя децата си в училище, където прекалено много се използват информационните технологии. Напротив, правено е изследване с училището на тези специалисти, където изобщо не се използват информационни технологии и училища, където се използват информационни технологии. В училището, където не се използват такива или се използват много елементарно, успехът е много по-голям, комуникативните възможности на децата са много по-големи. Начинът на логическо мислене, на разсъждение и развитие на дарбите и способностите, е много по-забележим. Много по-лесно човек може да насочи детето към това по какъв начин да бъде професионално ориентирано. Яков Хехт е напълно прав”, посочи Янка Такева. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване