08/01/14 17:43
(http://pik.bg)

Багери прокарват път до бедстващите села в община Родопи

Багери прокарват път до бедстващите села в община Родопи

Багери проправят алтернативно трасе между седемте села от община Родопи, които след вчерашния порой се оказаха изолирани, съобщи БГНЕС.

Продължава бедственото положение за село Храбрино, което е напълно откъснато от света, защото пътят е разрушен. Мостът е поддал и единственото здраво съоръжение в района се оказа римският мост на река Тъмръшка. В бедствено положение, освен него, са Лилково, Плочник, Извор, Дедево, Бойково и Ситово.

Пропадналият участък на пътя е от републиканската пътна мрежа. Комисия от София е дошла, за да оцени ситуацията и да намери бързо решение.

В момента до селата не може да стигне нито пожарна, нито линейка. Според изчисленията на експертите, хиляди левове са необходими, за да се поправи пътят. Храбрино остана и без питейна вода, след като и двата водопровода в селото бяха разрушени.

Петметрова вълна е заляла селото, разказват очевидци.Вълната е дошла от планинската река, която се е задръстила заради проливните дъждове.
Дъждовете в района продължават и в момента.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване