08/01/14 10:15
(http://pik.bg)

ГЕРБ: Едва ли на консултациите при президента ще се постигне консенсус

ГЕРБ: Едва ли на консултациите при президента ще се постигне консенсус

Едва ли на консултациите при президента ще се постигне консенсус относно актуализацията на държавния бюджет. Това заяви пред Радио „Фокус“ депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова, във връзка с предстоящите нови консултации на политическите сили.

Според нея, държавният бюджет и бюджетът на НЗОК са взаимно свързани. Според народния представител, президентът се притеснява как служебното правителство ще може да работи без актуализация. 

По думите на Стоянова, фактът, че на консултациите са поканени и извънпарламентарни партии, е показателен, че явно президентът се притеснява за това как служебното правителство ще изпълнява своите функции при настоящия бюджет, без корекции.

Депутатът посочи, че всички извънпарламентарни сили са декларирали своето негативно отношение към идеята за актуализация сега и изказа съмнение, че ще има обрат при консултациите по-късно днес.

„Ако се приемат корекции в бюджета на НЗОК без корекции в държавния бюджет, тези пари в НЗОК няма откъде да дойдат. Това, което в момента става- БСП да гласува за обновление на здравния бюджет, но против такова за републиканския – реално означава, че левицата гласува и против бюджета на Здравната Каса“, коментира Стоянова. 

Тя каза още, че следващото правителство може да направи актуализация на бюджета и да осигури средства за всички системи, които са затруднени като банковата система, здравеопазване, общини. Депутатът допълни, че на новото правителство ще му се наложи да тегли нов външен заем, но то няма да има достатъчно време да подготви такава облигация и това ще остане за следващата година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване