08/01/14 19:26
(http://pik.bg)

МВР: Очаква се повишаване на нивото на реките във Враца

МВР: Очаква се повишаване на нивото на реките във Враца

Във връзка с падналите големи количества валежи на територията на област Враца и повишеното ниво на река Огоста и поради оттичането на водите се очаква повишаване на водните количества в района на селата Търнава, Алтимир, Галиче, Липница, Хърлец и град Мизия. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

На отделни места в резултат на локални поройни валежи и повишената почвена влага, има вероятност за рязко повишаване на речните нива и внезапни наводнения, както и за активизиране на свлачищни зони.

Умоляват се жителите в посочените райони да бъдат с повишено внимание, да изпълняват разпорежданията на органите на реда и изпълнителната власт. При необходимост от евакуация и от извършване на спасителни дейности, да подават сигнали на телефон 112.

От началото на деня до 18.00 часа служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” са реагирали на 96 сигнала за произшествия, от които 21 пожара и 69 спасителни дейности.

По данни на оперативните дежурни в областните, общинските администрации и дежурните на ОУ „ПБЗН” в областите Видин, Монтана и Враца обстановката е усложнена вследствие на падналите интензивни валежи

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване