08/01/14 19:56
(http://www.klassa.bg/)

Неочаквано...!

 Испанската икономика се възстановява "по-добре от очакваното" и в момента е сред най-добре представящите се в Европа, въпреки че все още е изправена пред "много" ​​проблеми.

Това заяви на прескоференция в Мадрид премиерът Мариано Рахой. 
"Нещата се развиват по-добре, отколкото сме очаквали. Отбелязваме стабилен и разнообразен растеж. За по-малко от две години се превърнахме от икономика на ръба със спасителна помощ в икономика с най-голям растеж в Европа. Движим в правилната посока, но сме наясно, че все още има много да се направи, че проблемите, с които трябва да се справим, са многобройни", каза Рахой. 
Министърът на икономиката Луис де Гиндос заяви, че въз основа на далеч по-добрите показатели за първото полугодие на годината правителство възнамерява да заложи по-високи показатели до края на годината и за 2015 година. Според него прогнозата за икономическия растеж за тази година ще бъде вдигната до 1,5 на сто, след като досега цифрата бе 1,2 процента. Съответно ако досега прогнозата за икономическия растеж догодина бе 1,8%, правителството смята, че може да заложи по-висок показател – 2 процента растеж.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване