08/01/14 09:58
(http://pik.bg)

Партиите похарчили 12 млн. лв. за предизборната кампания през май

Партиите похарчили 12 млн. лв. за предизборната кампания през май

Институтът за развитие на публичната среда предстява днес заключение - анализ от отчета на участниците във вота през май пред сметната палата. Антоанета Цонева от института коментира резултатите от анализа на финансирането на политическите партии:

„За поредна година анализираме отчетите и се отиваме да следим набирането на средства. В България няма традиция в търсенето на прозрачност при финансирането на кампании. Създаваме методология сега, за да я прилагаме“. Цонева подчерта: „Кампанията на България без цензура създаде рекорд за всички времена. Коалицията обяви, че има 500 дарители. Има разследване. Надявам се да се достигне до истината.

Това е феноменът на тази кампания. Разходите на всички 23-ма участници в изборите са общо около 12 милиона лева, според отчетите. Делът на субсидиите като основен източник за приходи е нараснал с близо 20 процента. Партиите са доста непрозрачни по отношение на отчитането на субсидиите. Средствата за застъпници не са отчетени“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване