08/01/14 10:56
(http://pik.bg)

Силни бури оставиха 31 хиляди клиенти на ЧЕЗ без ток

Силни бури оставиха 31 хиляди клиенти на ЧЕЗ без ток

Лоши метеорологични условия станаха причина за прекъсване на електрозахранването на 31 хиляди клиенти на ЧЕЗ, съобщиха от компанията. Засегнати вследствие на разразилите се бури са селища в общините Видин, Борован, Бяла Слатина, Враца, Мездра, Роман, Бойчиновци, Ботевград, Костинброд и Своге, както и частично квартали в общините Кремиковци, Люлин и Овча купел в София.

Аварийните екипи на дружеството са мобилизирани и вече усилено работят за възстановяване на електрозахранването, уверява Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България. "Ще се справим във ситуацията във възможно най-кратки срокове. Ще бъдем в готовност да реагираме при необходимост и през почивните дни", е посочил Станчев.

От ЧЕЗ припомнят, че сигнали за прекъснато електрозахранване могат да бъдат подавани на денонощната информационна линия 0700 10 010. Компанията препоръчва на клиентите в тези ситуации да използват автоматичното меню за аварии 3, което ще ги информира по-бързо и ефективно в случай на аварийно прекъсване. Справка за планираните и непланирани прекъсвания може да бъде направена и на мобилната версия на сайта на компанията m.cez.bg, информират от ЧЕЗ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване