08/03/14 17:51
(http://pik.bg)

Двама души са били спасени от удавяне във Варненско

Двама души са били спасени от удавяне във Варненско

Двама души са били спасени от удавяне по варненските плажове. Това съобщи д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ 1 „Св. Клементина”, който осигурява медицинските екипи на плажовете, предаде репортер на Радио „Фокус”.

Инцидентите са регистрирани днес около 16.00 часа. Единият от случаите е на Трета буна с 25 – годишен младеж, и на плажа в кв. „Аспарухово” с 12-годишно момче. И двамата се влезли навътре в морето при жълт флаг, започнали да се давят, но са спасени. Извадени са навреме от водата с втора степен давене. Оказана им е пълна медицинска помощ и са откарани в болница без опасност за живота им, каза още д-р Иванов.
Д-р Иван Иванов добави, че бурното море по Варненските плажове не успя да вземе жертви на Илинден. Навсякъде флагът в събота е бил червен, но спасителите и медицинските екипи са били в повишена готовност и не са допуснали фатални инциденти. В курорта „Свети Константин” турист на 50 години от Русенските села при пълна забрана три пъти е влизал навътре в морето и екипите три пъти са го вадели, тъй като е бил доста навътре в морето и е имало опасност от инцидент.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване