08/03/14 12:25
(http://pik.bg)

Незаконен рудник уби бик (снимки)

Незаконен рудник уби бик (снимки)

Бик падна в незаконен рудник в Перник, съобщи mirogled.com.

 

IMG_6630 (Copy)

 

Инцидентът е станал вчера вечерта, съобщиха собствениците Борислав Василев и баща му Васил.

Двамата прибирали кравите от паша над квартал Рудничар. Малко преди да излязат на асфалтовия път обаче земята пропаднала и погълнала бика, който тежал повече от половин тон.  Веднага ромите започнали спасителна акция, взели въжена и се опитали да изтеглят животното. Обадили се и на спешен номер 112, но до днес на обяд спасителни екипи не дошли.

IMG_6638 (Copy)

„От „Гражданска защита“ казаха, че е опасно и ще дойдат на сутринта днес. Бикът почина, вероятно от задушаване. Долу няма въздух. Животното ни струва около 2 000 лева“, каза Борислав.

В ямата, където е паднало животното роми добиват незаконно въглища. Тя е с дълбочина повече от 5 метра. Въпреки опитите на полицията и на общината да прекратят незаконния добив, цели бригади цигани дори и нощем копаят с риск за живота си. През последните години поне 4-5 души загинаха в незаконните рудници или от задушаване с газ или от срутване на изкопите.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване