08/04/14 11:11
(http://pik.bg)

Високите сметки за парно ще ни "зарадват" отрано

Високите сметки за парно ще ни "зарадват" отрано

Високите сметки за парно ще ни изненадат тази година и ще подранят с близо два месеца. Те ще "зарадват" абонатите още с пускането на отоплението, вместо през зимните месеци декември и януари. Това ще се случи заради влязлата в сила от 1 юли нова наредба за топлоснабдяване.

С нея беше въведен нов метод на изчисляване на сметките за топло, като изчисленията за новия отоплителен сезон ще бъдат направени по нея, съобщава в. "Труд".

Наредбата трябваше да влезе в сила със заповед на икономическия министър Драгомир Стойнев още през есента на миналата година, но след това беше отложена с 9 месеца.

Клиентите на топлинните дружества ще трябва да стискат палци зимата да е по-топла, защото, ако температурите са значително по-ниски от миналата година, сметките на домакинствата ще бъдат допълнително натоварени.

"Пощадени" ще бъдат единствено абонатите с дистанционно отчитане. "Те ще плащат реално изразходваните количества енергия”, казват от компанията за топлинна енергия "Техем".

За разлика от тях останалите клиенти вече получават сметки, изчислени по нова методика. Според нея общата енергия за отопление от последната изравнителна сметка се разделя на броя на дните с отопление – през последния отоплителен сезон това са 161 дни за София.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване