08/05/14 21:47
(http://pik.bg)

Затворник с доживотна присъда осъди прокуратурата за 4000 лв.

Затворник с доживотна присъда осъди прокуратурата за 4000 лв.

Разследван в продължение на 15 години осъди прокуратурата да му плати 4000 лв. Районният съд в Разград постанови, че в случая на Р. Я. П. е налице необосновано бездействие на органите на досъдебното производство.

Мъжът е разследван в Попово от 1992 г. до 2007 г. за измама с документи с невярно съдържание за крадени коли, пише "Труд".

През тези години се е водило досъдебно производство, което след повдигане на обвинение било пратено в Русе.

След това било върнато на прокуратурата в Попово за допълнително разследване и привличане на съучастник. Той се оказал зад граница и случаят зациклил. Разследването е прекратено през 2007 г. поради изтекла давност.

Р. Я. П. поискал прокуратурата да му плати 10 000 лв. обезщетение за преживения стрес. Когато внася иска си в съда, мъжът вече е в затвора с доживотна присъда за убийството на шефа на дивечовъдна станция в Сеслав.

Съдът в Разград прие, че няма причина разследването за измама срещу Р. Я. П. да се точи 15 години. То е трябвало да приключи още през 1998 г. "Делото не се отличава с фактическа или правна сложност", пише в решението. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване