08/06/14 07:54
(http://pik.bg)

Гробът на митрополит Кирил под постоянно видеонаблюдение

Гробът на митрополит Кирил под постоянно видеонаблюдение

Митрополитската алея в Централния гробищен парк във Варна е поставена под денонощно видеонаблюдение. Камера е монтирана върху пътен знак точно срещу гроба на приснопаметния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, съобщава „Монитор“, цитирайки варненски сайт.

От полицията във Варна обяснили, че в големите градове камерите са най-доброто средство за охрана и за превенция на престъпността. Според тях нямало нищо нередно подобни устройства да бъдат монтирани в гробищния парк, който е обществено място.

Управителят на общинското предприятие „Обреди” Любчо Любчев, пък коментира, че В София пък камери дебнат за крадци и вандали, които чупят каменните плочи на няколко гробища. Причината е, че каменоделски фирми пращат хора, които чупят плочите на починалите, а после изнудват близките им да поръчват нови. В други случаи пък крадци измъкват портфейлите на разстроени роднини на починали.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване