08/06/14 18:09
(http://pik.bg)

Новият външен министър Даниел Митов: Отношенията с Русия са важни

Новият външен министър Даниел Митов: Отношенията с Русия са важни

Министерство на външните работи е едно от министерствата с най-сериозна традиция в България и от една страна съм безкрайно щастлив, но от друга трябва да ви кажа, че чувствам тежест върху плещите си. Toва коментира служебен външен министър Даниел Митов в предаването „Лице в лице“ часове след встъпването си в длъжност в Министерски съвет.

Той разказа, че поканата на президента Росен Плевнелиев да оглави МВнР го е заварила в Брюксел, където работи от 2 години. Преди това е бил 2 години в Ирак.

"Аз трябваше да съм на ясно дали приемането на един подобен пост за 3 месеца изобщо е възможно, имайки предвид работодателите ми", подчерта той.

"Искам да използвам ефира, за да благодаря на г-н Плевнелиев и на г-н Близаншки за доверието, което ми оказват", продължи той. Митов обаче се въздържа от оценки и коментари по адрес на предходните управляващи, но подчерта, че е вярно, че съществува едно съмнение доколко на България може да се разчита в определени моменти като член на Европейския съюз.

Митов изказа абсолютна подкрепа за на кандидатурата на комисар Кристалина Георгиева в ЕК

"Имаме сериозен шанс заради добрата репутация на г-жа Георгиева", беше категоричен той.

Помолен да коментира свое интервю отпреди време, в което открито злослови по адрес на Русия, външният министър в служебното правителство на Георги Близнашки подчерта, че това е била партийна позиция и по онова време е бил в друга ситуация.

„Отношенията с Русия са много важни“, отбеляза обаче той. 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване