08/07/14 16:03
(http://pik.bg)

Люлинчани бесни заради питона, а от змията няма и следа

Люлинчани бесни заради питона, а от змията няма и следа

Люлинският питон, който изяде повече от 30 котки и сплаши жителите на квартала, остава неоткриваем, предаде Novini.bg.

Възрастна госпожа забелязва за първи път влечугото, според нея - питон, в края на месец юли. Тогава семейството се обажда на тел. 112, но не им обръщат сериозно внимание. Решават, че тя е "някаква бабичка". След няколко дни животното е забелязано и от млада жена, която простира и прането й пада долу, а тя слиза да го вземе.

Това се случва в „Люлин“ 9, в карето между блоковете 906, 907, а днес по-рано е подаден сигнал и че влечугото е забелязано около блок 913. Освен жителите на столичния квартал „Люлин“, тук са и екипи от зоопарка, които издирват вече повече от 3 дни змията. Зам.-директорът на зоопарка Радко Сертев разказа пред нашата камера, че до този момент не са намерили никакви следи от никакво влечуго и призова хората да не се притесняват, тъй като животното е безопасно.

Той предполага, че може да е смок, а не питон. Животното не е опасно, няма да навреди на хората и няма как да се размножи, ако е екзотично животно, в нашите условия. На мястото на подадения сигнал е и зам.-кметът на район Люлин, която се е включила в спасителната операция и е обещала да бъдат окосени всички тревни площи, за да се вижда влечугото отдалеч.

Но и тя призовава хората да не се тревожат излишно. Докато екипът на Novini.bg снимаше, дойдоха разгневени комшии, които решиха да търсят саморазправа, защото заради спасителната акция децата им се стресирали излишно, тъй като, по техните думи, няма как да има питон.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване