08/08/14 05:29
(http://www.klassa.bg/)

„Лудогорец” е на крачка от Шампионската лига

 Първенецът на България „Лудогорец” ще има страхотен шанс да се класира за груповата фаза на Шампионската лига, тъй като ще е поставен в плейофите на надпреварата. В сряда вечерта българите стигнаха до 2:2 с голове на Марселиньо в разстояние на две минути в Белград и успяха да отстранят „Партизан” с повече отбелязани голове на чужд терен след 0:0 в първата среща и 2:2 като гост. Разградчани трябваше да са сред непоставените в шампионския поток, но някои от отборите с повече точки отпаднаха в този кръг и шампионите ни се прокраднаха сред поставените.

 

Жребият на 8 август ще отреди за съперник

 

един измежду тимовете на „Марибор” (Словения), „Легия” (Полша), „Слован” (Словакия), „Малмьо” (Швеция) и „Олборг” (Дания). Сред поставените освен „Лудогорец” са още БАТЕ (Беларус), АПОЕЛ (Кипър), „Стяуа” (Румъния) и „Залцбург” (Австрия). Със своето достигане до плейофите българите си гарантираха участие в груповата фаза на Лига Европа и при отпадане, както и 2,1 млн. евро. Ако успеят да победят своя противник, който се очертава като лесен, „Лудогорец” може да повтори подвига на „Левски” и да се класира за груповата фаза на Шампионската лига.

 

След края на срещата в Белград наставникът на българите Георги Дерменджиев обяви, че е бил сигурен в успеха: „Много съм доволен от футболистите. На този мач успях да им видя моментната форма. Вярно, че след мача се говори лесно, но бях много спокоен. Бях спокоен и преди мача, защото „Лудогорец” е един добър отбор. Държахме топката правилно, имахме ситуации, които можехме да вкараме. Безяк я изкара от голлинията. Имаше няколко неща, когато се пробваха удари, а трябваше да отиграем ситуацията.

 

Шансовете за групите на ШЛ са много големи

 

но да видим жребия”, заяви щастливият Дерменджиев.

 

Собственикът на „Лудогорец” Кирил Домусчиев заяви: „Доволен съм от класирането на плейоф. Това е една победа на футболистите и на цялото ръководство на клуба. Мачът бе тактическо надлъгване. Въпросът бе и кой ще издържи психически. Не мога да кажа дали ще успеем да влезем в групите на Шампионска лига. Това е Божа работа”, заяви Домусчиев. „Отборът не е подготвен добре. Като цяло пропуснахме подготовката. Или по точно тя не бе ползотворна. Това е мнението и на брат ми. Винаги съм вярвал в качествата на Георги Дерменджиев и затова му дадох шанс за изява. Сега ще разчитаме на него да направи чудо и да вдигне тима за следващия кръг”, допълни босът.

 

Разградчани имаха скромна агитка на трибуните, а единственото напрежение между българите и феновете на домакините бе в средата на първото полувреме. Тогава група пияни ултраси на „гробарите” пробиха солидния кордон от стюарди се опитаха да откраднат знаме на „орлите”. Българските момчета не отстъпиха и браниха флага храбро. Все пак стюардите се намесиха и изгониха пияниците. Логично „гробарите” бяха бесни заради отпадането на отбора им, информира standartnews.com. Прави чест на сърбите обаче, че след последния сигнал на съдията от Беларус Алексей Кулбаков те изпратиха нашите момчета с аплодисменти.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване