08/08/14 05:21
(http://www.klassa.bg/)

Рейтингът на Путин с нов рекорд

 Популярността на руския президент Владимир Путин достигна нов рекорд през август с 87% от гражданите, които са доволни от политиката му. Това е най-високото равнище от шест години насам, показва допитване на независимия център „Левада”, цитирано от АФП.

 

Така 87% от анкетираните руснаци подкрепят действията на президента, увеличение с 22% спрямо януари. Равнището на недоволните хора от политиката на Путин е намаляло от 34% през януари на 13% през август. Това е на-високият рейтинг на руския президент след руско-грузинската война през 2008 г., когато популярността му достигна 88%.

 

Популярността на руския премиер Дмитрий Медведев също нараства до 71% през август спрямо 48% през януари. Освен това 66% от анкетираните считат, че страната върви в правилната посока спрямо 43% през януари, а 19% са на обратното мнение спрямо 41% през януари. Изследването на центъра „Левада” е осъществено от 1 до 4 август сред представителна извадка от 1600 души.

 

Друго допитване в края на юли от приближения до властта институт ВЦИОМ показа, че руснаците са по-щастливи от всякога, като индексът на задоволство на населението достигна ново историческо равнище през юли от 79%.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване