08/10/14 09:56
(http://pik.bg)

Ексдепутат от ГЕРБ: Ще обърнем земята, но ще анулираме заповедта на стария здравен министър

Ексдепутат от ГЕРБ: Ще обърнем земята, но ще анулираме заповедта на стария здравен министър

Ще обърнем земята, както казват БСП, но ще анулираме заповедта на стария здравен министър. Така вече бившият депутат от ГЕРБ Семир Абу Мелих коментира пред Радио Фокус предизвестието за спиране на проекта за болничния комплекс за спешна помощ в МБАЛ – Бургас. 

По неговите думи, служебният здравен министър може да анулира едномесечното предизвестие, според което освен, че проектът спира, болницата се задължава да върне преведените предварително 50% от средствата по договор.

„Мотивите да се ремонтира Спешният център, да се направи нов такъв в града, са на лице. Ние сме врата към Европа“, категоричен бе Абу Мелих. По неговите думи, в Бургаски регион идват туристи от страната и чужбина и трябва да има адекватна спешна помощ за големия поток от хора.

Мотивите за спирането на проекта са преразпределение на средствата в Министерството на здравеопазването. „Преди да сдаде поста си подрежда къщичката на ново и решава, че в Бургас няма да има Спешен център и няма да се прави ремонтът“, коментира още Абу Мелих. Според него, средства има и те са отделени за този проект, а дори половината са преведени.

„Не съм чувал за такъв случай досега. Започнат проект с намерено финансиране, след две седмици би трябвало да започнат процедурите за избор на изпълнител и изведнъж някой да спре проекта. Вариантът, който е най-близко до логиката, е че или е искала някоя нейна фирма да изпълнява и не се е случило, или нямам друго обяснение“, коментира още той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване