08/11/14 21:52
(http://pik.bg)

Семейства плащали по 20 000 лева за българско бебе

Семейства плащали по 20 000 лева за българско бебе

20 хиляди лева за бяло българско бебе са плащали клиентите на група за продажбана новородени, разбита от ДАНС в края на миналата седмица. С повдигнати обвинения са двама души, склонявали бременните да продаватдецата си, както и един адвокат, информира bTV.

Собственик на частна детска градина в София е с обвинение запродажба на бебета. Детското заведение е използвано от група затърговия с новородени като място, където бременните са били обгрижвани преди раждането.

Раждането се случвало в частна клиника. Не е установено дали лекарите са били част от схемата.

„Още при самото раждане на детето, бъдещият родител-купувач отива в болницата и заявява, че той е баща на детето и директно се вписва в акта за раждане. В последствие майката се отказва от детето, съответно човекът е женен и новата майка започва дело за придобиване на права”, разказа служител на ДАНС.

Адвокатът е човекът, намирал подходящи жени, готови да продадат децата си са другите двама задържани. Хората, купили бебетата, са били българи, живеещи у нас и в чужбина.

Жените, които продавали децата си са предимно етнически българки с финансови затруднения.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване