08/12/14 23:57
(http://pik.bg)

Над 1000 ловци членуват в Ловно-рибарско дружество - Добрич

Над 1000 ловци членуват в Ловно-рибарско дружество - Добрич

Сдружение „Ловно - рибарско дружество Добрич” стопанисва 149 000 хектара ловна площ на територията на община Добричка. Това каза за "Фокус" Илия Михайлов, председател на ловно-рибарското дружество. В него членуват над 1000 ловци, обединени в 34 ловни дружини.

Сдружението ежегодно провежда курсове за придобиване право на лов. Около 60 ловци са завършили успешно курсовете тази година, допълни Илия Михайлов и пожела слука на всички ловци. Във връзка с откриването на новия ловен сезон е проведено работно съвещание с всички председатели на ловни дружини. Илия Михайлов подчерта, че на срещата са поканени представители на всички институции, които имат отношение към лова.

За първи път тази година в срещата са взели участие Пламен Николов – окръжен прокурор на Добрич, Дико Иванов – зам.-кмет на община Добричка, Валентин Петков – младши районен инспектор, инж. Стоян Саров – началник на отдел Североизточно държавно предприятие-ДП Шумен. Поставени са много ежедневни въпроси, които стоят пред ловците – бракониерските действия, неспазване на ограниченията за паша на животните, които плашат дивеча. Обсъдени са и проблемите със скитащи кучета и вредния дивеч, поставен е въпросът и за разораването на общински пътища, както и за сечта в горите по време на ловен излет.

„Получихме много точни отговори и обещание в бъдеще време всеки един от поставените проблеми да бъдат решавани поетапно”, каза Илия Михайлов, който изрази благодарност към всички, които са се отзовали на поканата.

Преди откриването на ловния сезон е направен и инструктаж по отношение на звуково-възпроизвеждащи устройства и тяхната забрана за ползване по време на излет, безопасността при боравене с оръжия, мерки за пожарна безопасност, забраната за употреба на алкохол до приключването на ловния излет, както и ангажиментите на ръководителите на ловни излети, за да бъдат избегнати инцидентите по време на излети. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване