08/12/14 22:15
(http://pik.bg)

Трети язовир с частично разрушена стена край Мизия?

Трети язовир с частично разрушена стена край Мизия?

Специалисти от община Мизия открили още един язовир с частично разрушена стена в община Бяла Слатина. “Нашият експерт Кольо Николов ми съобщи за новия язовир с пробита стена - каза Нековски, цитиран от "24 часа". Докладната от цялата проверка ще бъде обявена публично.

Кметът на Мизия Виолин Крушовенски заяви, че няма обяснение за поведението на институциите, представляващи държавата. “Всички разбрахме, че залялата ни вода не може да е само от дъждовете - каза кметът. - Открихме по улиците толстолоби по 14-15 кг, а те се отглеждат само в язовирите. Назначих комисия и целият снимков материал ми е предоставен, ще го предам на разследващите. Скъсаните язовирни стени не са на територията на нашата община.”

По отношение на разрушаването на дигите кметът каза, че те са държавна собственост и затова е поискал разрешение от държавата. Самите собственици на земеделски имоти предпочели да залеят 4000 дка добра реколта, за да спасят града. Държавните институции обаче забавили разрешението си и в Мизия поели цялата отговорност за частичното разрушаване на дигите.

По заповед на окръжния прокурор на Враца Асен Пашански следователи започнаха проверка за състоянието на всички язовири по поречието на река Скът във Врачанско. Проверката е във връзка със заведеното дело от районната прокуратура в Оряхово за наводнението в Мизия, което трябва да установи виновниците за потопа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване