08/13/14 18:25
(http://pik.bg)

16 българчета блокирани на летище Хийтроу в Англия

16 българчета блокирани на летище Хийтроу в Англия

Български ученици са блокирани на летище "Хийтроу" в Лондон заради техническа неизправност на самолета, с който трябвало да се върнат в България, сигнализира през БНТ майка на едно от децата. 16 българчета трябвало да се върнат с самолет на родна авиокомпания.

"За втори път ги качват на една и съща машина, която по технически причини не излита. В сайта на летището по разписание самолетът е трябвало да излети, но в момента не лети. Не може да се свържем с представител на компанията. Няма отговор, свързваме се с централата", разказва жената в ефира на БНТ.

Притеснената майка посочва още, че децата са на 15 години, а някои от тях нямат и пари у себе си. С тях обаче има възрастен - г-жа Вълкова.

"Децата са вече 4-5 час в самолета. Самият самолет е със 190 души, някои от пътниците са напуснали машината, но децата няма как да го напуснат по ред причини", посочва още майката.

Тя заявява, че уж машината била добре, но в такава ситуация човек започва да се притеснява дали всичко е наред.

Директорът на компанията пък е признал, че е имало техническа повреда, но в момента друг самолет лети към "Хийтроу" и децата още тази вечер ще са в България.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване